Mijn hobbies

Zoals je hebt kunnen lezen in "wie ben ik" en "nog in de pen" Ben ik met van alles en nog wat bezig. Natuurlijk ben ik hier niet het gehele jaar door mee bezig, voor de rest mag ik graag met microsoft excel knoeien. Mocht er tussen dat alles nog tijd zijn dan mag ik graag even de bossen in duiken op de mountainbike.

Hierboven de laatste aanwinst op mijn collectie bike's, na een hoop wikken en wegen toch overgestapt op een 29" bike. en wat een fijn verschil is dat.

Hier boven dus mijn huidige bike, ik koop bijna altijd zelf alle onderdelen en bouw dit samen tot een bike die mij bevalt. Momenteel dus een Cannondale scalpel carbon, met carbon lefty DLR, xtr groep, magura mt6 remmen en een set crank brother wielen (op deze foto tijdelijk mn mavic wielen).

Hier nog een overzicht van de resterende bike's die we hebben.

Mijn oude wheeler met een Noleen fork die nagenoeg onverwoestbaar is.

Mijn Wheeler destijds ingeruild bij de dealer en er een Cannondale F800 met m'n eerste lefty voor gekocht. De beste aankoopt ooit.

Nadat de Cannondale bijna een jaar in de schuur had gestaan heb ik deze verkocht de bike werd te weinig gereden. Na een tijdje wou ik toch weer wat gaan fietsen en kwam ik bij mijn dealer en die had mijn oude Wheeler nog staan en ik mocht deze wel weer kopen (voor een hele geschikte prijs) dus heb ik mn Wheeler weer gekocht.

De Wheeler hier met een kleur update.

Na de F800 waar ik heel veel plezier mee heb gehad wou ik toch wel weer een Cannondale met een lefty. Na een zoektocht kwam ik deze Prophet tegen op marktplaats.

De Prophet is een heerlijke gooi en smijt fiets en heerlijk om van alles mee te doen, alleen mist hier en daar net de finesse en de achter demper was te beperkt (geen lockout etc) Toen ben ik gaan zoeken naar een opvolger/vervanger en kwam ik mijn eerste Cannondale Scalpel tegen. De Scalpel is een compleet andere bike dan de Prophet, deze laat zich strak sturen en voelt veel minder lomp aan dan de Prophet, deze bike geheel opgebouwd met high end onderdelen is gewoon super.

De Scalpel had nog al te leiden onder mijn geweld en vertoonde een scheur in carbon onderbuis, ik heb de fiets weg gebracht naar een specialist en deze heeft de scheur netjes kunnen repareren ondertussen kon ik weer een heerlijk raggen op de Prophet. Ondertussen kwam ik een ander carbon frame tegen en heb deze gekocht als backup voor de huidige Scalpel ook dit was weer een Scalpel maar dan net een wat nieuwer model.

Zo af en toe gaan alle bikes mee naar het bos en is het grootste deel van het gezin op de bike, alles moet wel vervoerd worden natuurlijk.

En nog een zooi foto's

Tevens een oproep hier, mocht iemand weten waar ik het volgende model kan verkrijgen dan hoor ik dit graag. Het gaat om een oude Cannondale F800 CAAD5 mat zwart, het mag een complete fiets zijn, maar ook het losse frame.